Proba Specială 2, anulată!

Proba Specială programată să înceapă de la ora 19:08, cu startul la Păltiniș a fost anulată ca urmare a unui incident petrecut în cadrul primei probe de la Curmătură. Din păcate, drumul nu a putut fi eliberat în 20 de minute, așa cum prevede regulamentul, motiv pentru care s-a decis anularea probei de la Păltiniș.

După ce au luat startul, la ora 17:00, în prima probă specială de la Curmătură, care măsura 10,80 km, două dintre echipajele care au luat startul în cadrul Campionatului Național 2 Dunlop, s-au ciocnit. Pentru eliberarea zonei s-a acționat rapid, însă drumul nu a putut fi eliberat în timp util, astfel că directorul organizatoric a decis, pentru siguranța echipajelor, să anuleze Păltinișul.
Proba Specială 2, cu o lungime de 10,20km, urma să înceapă la ora 19:08.

Piloții însă se pregătesc pentru probele de sâmbătă, când își vor disputa supremația pe 10 probe speciale, cu o lungime totală de 86,90 km, spectacolul fiind garantat de spectaculozitatea secțiunilor care fac parte din cel mai frumos drum al României, Transalpina, dar nu numai. Și spunem acest lucru pentru că, după ce vor parcurge de câte două ori specialele Călugăru (4,30 km), Dobârca (7,10 km), Șugag (12,50 km) și Oașa (15,50 km), finalul zilei oferă cireașa de pe tort. Pe cei 6,60 km ai probei Poiana Sibiului, concurenții se vor înfrunta pentru punctele suplimentare oferite de Power Stage, pentru ca apoi, aceștia, dar și publicul sibian, să aibă parte de o premieră absolută, Superspeciala găzduită în Piața Unirii.

Raliul Sibiului 2016 este considerată etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.

Parteneri strategici: Centrul Aria, Ambient, Henkel, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol, Medical Emergency Divison. Sponsori: Ro-Pharma, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA, Plastic -Pro.
Parteneri media: KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu100 și Ora de Sibiu.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail