Bilstein, partenerul principal al Raliului Sibiului începând din acest an

Compania Bilstein va fi, începând din 2023, partenerul principal al Raliului Sibiului. Anunțul a fost făcut astăzi de reprezentanții clubului organizator al etapei de la Sibiu, din cadrul Campionatului Național de Raliuri ”Betano” (CNRB), Sibiu Racing Team, într-o conferință de presă găzduită de Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu. Compania Continental se alătură evenimentului, iar Autoklass continua parteneriatul de mobilitate devenit deja tradiție.

”Ne dorim să punem în valoare partenerii pe care i-am avut și în anii precedenți. Ne bucură că, din acest an, avem alături și noi parteneri privați. Le mulțumim din suflet. Pe lângă autoritățile locale, Primăria, Consilul Județean și primăriile din tot județul, de anul acesta avem un partener principal, partener important pentru noi, pentru Sibiu. Este vorba despre Bilstein. Mulțumim că este alături de acest eveniment care a crescut de la an la an și ne dorim ca, în acest an, să facem tot posibilul pentru a ajunge cât mai aproape de vârful piramidei de evoluție a raliului”, a declarat președintele Sibiu Racing Team, Horațiu Baltador.

150 de ani de Bilstein

Noul partener principal al Raliului Sibiului, compania Bilstein, sărbătorește, în această săptămână, 27 de ani de când este prezentă la Sibiu. Bilstein celebrează, în 2023, 150 de ani de la înființare, iar în ultimii ani s-a implicat activ în comunitatea locală din orașul nostru prin susținerea oferită unor evenimente culturale și sportive, nu mai departe decât zilele trecute numărându-se printre sponsorii Maratonului Internațional Sibiu.

”Ne bucurăm tare mult că începem colaborarea aceasta cu Raliul Sibiului. Celebrăm, anul acesta, 150 de ani de existență. Suntem unul dintre cei mai mari producători în domeniul automotive la nivel mondial și partener strategic, de exemplu, cu Mercedes. În Sibiu, suntem prezenți de 27 de ani, fiind prima companie străină care a investit în România. Astăzi, operăm în trei locații, toate trei în orașul Sibiu, sunt trei fabrici, avem peste 1.300 de angajați. În ultimii ani, am încercat să fim prezenți în comunitatea locală, la evenimente culturale și sportive. Zilele trecute eram, de asemenea, sponsor pentru Maratonul Internațional Sibiu. Dar, în domeniul automotive, care e domeniul de referință al activității noastre, nu am fost până acum. Sperăm ca această colaborare cu organizatorii Raliului Sibiului să devină o tradiție, acesta să fie un cap de pod”, a afirmat directorul general Bilstein Sibiu, Radu Betea.

Autoklass Sibiu, parteneriatul de mobilitate al raliului

Și în acest an, Autoklass va fi partenerul de mobilitate al Raliului Sibiului, așa cum se întâmplă de șapte ani încoace.

”Autoklass s-a implicat în acest eveniment sportiv începând cu 2017. Anul acesta ar fi al șaptelea în care suntem colaboratori și prieteni, din acest motiv. Participarea noastră este firească, Mercedes este o firmă de calitate, așa cum știți. Și Raliul Sibiului este un raliu de calitate. Sigur, noi nu producem mașini pentru raliu, dar sunt bune și pe drumurile pe care le plimbă organizatorii raliului, nu au avut probleme cu ele. Punem la dispoziție autoturisme în valoare de peste 700.000 de euro. Legat de sustenabilitate, pentru că se consideră că mașinile sunt o sursă de poluare, vreau să spun că firma noastră – și nu numai Mercedes, în principiu – este foarte mult implicată în schimbarea direcției către mașinile hibrid și mașinile electrice, iar firma noastră, în mod special, are un program de sustenabilitate foarte rigid, în sensul că ne dorim chiar mai mult decât se poate. (…) Sper ca, și anul acesta, la fel ca în toți anii, Raliul Sibiului să fie un punct de atracție pentru spectatori și pentru echipajele care vin aici și să le dorim succes”, a declarat Gabriel Negrilă, directorul Autoklass Sibiu.

Un eveniment care aduce notorietate Sibiului

Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, consideră că Raliul Sibiului aduce notorietate orașului nostru și îi felicită pe organizatori pentru faptul că au reușit, an de an, să crească nivelul acestei competiții.

”La nivel mondial, marile orașe plătesc foarte mulți bani ca să poată găzdui un eveniment de motorsport, pentru că un astfel de eveniment atrage foarte mulți turiști. Și nu putem decât să ne bucurăm că, iată, aici, la Sibiu, avem continuitate. În continuare, avem o echipă care este profesionistă, organizează lucrurile foarte bine. Mă bucur că avem un astfel de eveniment aici, la Sibiu, care aduce notorietate Sibiului și Sibiul este pus pe harta motorsportului. Am informații că acest eveniment crește de la an la an, ceea ce ne arată că lucrurile se întâmplă foarte bine”, a spus Bibu.

Continental alături de Raliul Sibiului

”În viziunea noastră, mobilitatea, tehnologia și pasiunea de a câștiga sunt trei elemente definitorii ale Raliului Sibiului. De fapt, sunt trei elemente și valori pe care le avem în comun, noi, people of Continental și Raliul Sibiului, iar când toate acestea vin la pachet cu un sprijin și implicare în comunitatea locală, cu siguranță că ne dorim să fim acolo și să sprijinim un eveniment de tradiție cum este Raliul Sibiului.

La Continental Sibiu, cu aproximativ 4.500 de colegi, spunem deseori că suntem un oraș într-un oraș, dar mai bine spus un oraș pentru oraș, astfel încât suntem acolo, oricând este nevoie de energia, entuziasmul și contribuția noastră. Le mulțumim organizatorilor Raliului Sibiului precum și partenerilor, participanților și susținătorilor pentru că facem echipă, anul acesta. Le dorim multă, multă baftă și ne vedem la start”, a declarat Georgiana Goția, Team Leader Employer Branding la Continental Sibiu.

Badiu: ”Raliul Sibiului nu a crescut de la un an la altul, este o constantă permanentă în organizare”

Vicepreședintele Federației Române de Automobilism Sportiv, sibianul Ioan Badiu, e de părere că provocarea celor care se ocupă de Raliul Sibiului este de a menține nivelul de organizare la cel mai înalt nivel. Badiu a apreciat faptul că mai multe companii importante își aduc contribuția la buna organizare a evenimentului.

”Ne bucurăm, la nivelul Federației Române de Automobilism Sportiv, că există etape atât de bine organizate. Raliul nu a crescut în fiecare an ci este o constantă permanentă în organizare, la cel mai înalt nivel. Provocarea organizatorilor, fără discuție, este să mențină acest nivel de organizare. Suntem ferm convinși că întreaga echipă organizatorică va face tot ce este posibil pentru a menține acest nivel de organizare. De asemenea, suntem extrem de satisfăcuți, la nivel de federație, pentru faptul că unele companii importante, la nivel local și mondial, național și local se implică în sprijinirea organizării unor astfel de evenimente sportive”, a spus Badiu.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Scoala de soferi Elit, Bucur Tuning , Schade Berater, My Continental, Soma, Drumul si Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Star Sibian

Eveniment organizat sub egida FRAS