Cătălin Nicolaescu, vicepreședinte FRAS: ”Sunt convins că Raliul Sibiului va magnetiza absolut toţi piloţii angrenaţi în CNR Betano”

Raliul Sibiului 2020 va consemna revenirea legendei pe macadam. Ne pregătim intens pentru o competiție de colecție și lucrăm în detaliu pentru a ne asigura că evenimentul va fi unul de poveste. Cătălin Nicolaescu, vicepreședintele Federației Române de Automobilim Sportiv a fost ieri la Sibiu și împreună cu Marius Trif au parcurs zonele din jurul Sibiului care ar putea fi incluse în traseul probelor speciale și am profitat de acest lucru pentru a culege câteva impresii. 

1. Traversăm o perioadă dificilă, marcată de pandemia de coronavirus, în care puține sporturi și-au reluat activitatea. Din fericire, motorsportul a revenit iar în luna august va avea loc a treia etapă a CNRB-Raliul Sibiului. Ați inspectat parte din probe. Cum vi se par?

Cătălin Nicolaescu: Cu siguranță, trăim vremuri complicate, iar pandemia de coronavirus ne-a întârziat puțin campionatul, dar, spun eu, că împreună cu colegii de la Federația Română de Automobilism Sportiv și, bineînțeles, cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, am reușit să facem tot ceea ce este posibil și am pornit toate campionatele din cadrul Federației. Sunt sigur că și la Sibiu etapa va fi bine primită de către piloți, problele sunt deja celebre, în jurul Sibiului, iar noua probă va face deliciul special și va fi si ea bine primită și apreciată de absolut toți piloții. Din ce am văzut împreună cu Marius Trif, prietenul meu și organizator de mulți ani de zile, se pregătesc lucruri frumoase și colaborarea sunt convins că va da roade și în acest an. Sunt încrezător că echipa  și oamenii formați în timp la Sibiu își vor face pe deplin treaba iar Raliul Sibiului va reprezenta o competiție care va demonstra că Sibiul își merită un titlu important pe scena automobilismului din România.

2. Ce mesaj aveți pentru echipajele angrenate în CNRB? De ce ar trebui să fie prezente la startul Raliului Sibiului 2020?

Cătălin Nicolaescu: În ceea ce privește participarea echipajelor angrenate în cadrul Campionatului Național de Raliuri, personal, nu îmi fac niciun fel de problemă. Micile ”șicane”, pe care eu le cunosc de ani de zile, legate de ”eu nu vin”, ”eu nu particip”, ”eu nu am buget”, pentru mine nu se mai justifică și sunt convins că Raliul Sibiului va magnetiza absolut toți piloții angrenați în CNRB.

3. Ce sfat aveți pentru iubitorii motorsportului, în perspectiva etapei de la Sibiu și având în vedere contextul actual?

Nu îmi fac niciun fel de problemă, pentru că am văzut că la Raliul Argeșului spectatorii au înțeles că trăim vremuri mai complicate și au respectat indicațiile Federației și indicațile Ministerului. Spun eu că totul este sub control și lucrurile vor evolua într-o notă pozitivă.

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri va avea loc între 13 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Publi Transilvania Sibiu.

Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass.

Parteneri: Școala de șoferi Elit, Aria, Bucur Tunning, Print Center. 

Parteneri media: KissFm, RallyMax, TVR 1, Sibiu 100 și Ora de Sibiu.