Cine va fi câștigătorul ?! – Începe acțiunea zilei secunde la Raliul Sibiului Bilstein

Ziua decisivă stă să înceapă la ediția din acest an a Raliului Sibiului Bilstein – căci finalul celor 5 probe speciale programate pentru sâmbătă, 15 Iulie, vor decide învingătorii etapei a IV-a din Campionatul Național de Raliuri „Betano”

Echipa tehnică și logistică a raliului s-a îngrijit peste noapte ca problemele cauzate de vremea extremă din ziua precedentă să nu mai aibă repetiție, motiv pentru care începem activitățile sportive conform planului orar inițial. La ora 09:00, prima mașină de concurs – adică liderii provizorii ai raliului – vor părăsi Piața Teatrului, acolo unde se află parcul închis – și se vor îndrepta către Piața Mare din centrul istoric al Sibiului, unde mecanicii îi vor aștepta pentru o sesiune de service.

Odată încheiate formalitățile tehnice, concurenții se vor îndrepta către prima probă a zilei – Rășinari „Bucur Tuning” 1 – fiind programată să înceapă la 11:13 cu prima mașină turnând motorul spre sosire. Ajunse în Păltiniș, echipajele vor lua calea celei de-a 6-a speciale a raliului – Șanta „Școala de Șoferi ELIT” 1 – startul acestei probe fiind preconizat pentru 11:56. Prima buclă a zilei se încheie în service-ul din Piața Mare, unde echipajele vor avea la dispoziție alte 30 de minute pentru a face reparațiile sau ajustările necesare.

Începutul după-amiezii aduce același program, cu start la ora 14:59 pentru a doua trecere pe Rășinari „Bucur Tuning”, în timp ce speciala care le aduce puncte bonus sportivilor din TOP5-ul probei – Power Stage-ul Șanta „Școala de Șoferi ELIT” 2 va începe la ora 15:42. Diferit față de prima buclă a zilei va fi faptul că finalul celei de-a doua se va compune și din Super Speciala „Bilstein” de la circuitul paralel aflat în vecinătatea Bazei Sportive Pompierul – cartier Ștrand. Acțiunea de acolo este preconizată pentru 16:30, ca mai apoi, odată încheiată și această probă specială, sportivii să mai facă un scurt popas de 10 minute în service-ul din Piața Mare, ca mașinile să fie aduse la starea estetică și unde este nevoie – chiar tehnică – pentru ultima oprire a ediției din acest an – parcul închis de final la Teatru.

Raliul Sibiului Bilstein – ediția 2023 – se va încheia într-un cadru festiv la scena din Piața Mare, acolo unde vor fi aplaudați și apreciați câștigătorii etapei.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.P

artener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: AutoklassParteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian

Eveniment organizat sub egida FRAS.