Cupa Suzuki devine Swift Cup în 2020

Competiția monomarcă Cupa Suzuki pregatește noi surprize odată cu startul sezonului 2020 al Campionatului Național de Raliuri Betano, organizat de către Federația Româna de Automobilism Sportiv. În acest an competiția monomarcă își va schimba denumirea, devenind “Swift Cup”, după ce a debutat în 2013 cu numele “Cupa Suzuki” și a fost un punct de referință al raliurilor din România.

În sezonul 2019, începând cu luna mai, s-au aliniat 10 echipaje care au luat startul la bordul modelului Suzuki Swift Sport în cadrul competiției Campionatul Național de Raliuri, care s-a desfășurat la Raliul Argeșului Catena, Raliul Aradului, Raliul Moldovei-Bacău, Raliul Perla Harghitei, Raliul Sibiului, Raliul Iașului, Transilvania Rally și Tess Rally Brașov.

De la ultima etapă desfășurată la sfârșitul lunii octombrie, s-au schimbat multe din cauza situtiei mondiale actuale provocata de COVID-19. Din acest motiv, Călin Bucur, promotorul Cupei Suzuki, a fost nevoit să caute soluții pentru continuarea acestui proiect.

„Din păcate, pentru sezonul 2020 nu vom mai putea beneficia de sprijinul financiar și nu numai al Suzuki România și al câtorva dintre partenerii tradiționali din ultimele sezoane ale competiției. Aș vrea să le mulțumesc pe această cale pentru tot sprijinul acordat în decursul acestor sezoane și sunt sigur că, în cazul în care situația o va permite, vor reveni alături de noi. Ne-am dorit foarte mult să nu abandonăm această frumoasă competiție, care a crescut an de an, atât prin organizare, dar și prin nivelul sportiv oferit de către membrii echipajelor prezente la start. Astfel, am hotărât să dăm startul și în acest sezon echipajelor care participă pe modelul Swift Sport, însa sub o nouă denumire, Swift Cup.” , a spus Călin Bucur.

Așadar, echipajele participante în sezonul 2020 de raliuri pe modelul Swift Sport se vor putea înscrie în Swift Cup. Startul competiției se va da în perioada 26-27 iunie la Pitești, acolo unde este programat Raliul Argeșului Catena, desfășurat pe asfalt.

În 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum și RallyMax.ro

SURSA: RallyMax.ro