Echipa Sibiu Racing Team: „Sperăm la o etapă emblematică atât din punct de vedere organizatoric, cât și competițional.”

Legenda revine pe macadam după 7 ani în care Raliul Sibiului a lipsit de pe această suprafață. Echipa Sibiu Racing Team, care este și organizatoarea competiției, se aliniază la START cu echipajele: Barbu Sebastian/Iancu Bogdan, Bucur Calin/Csegzy Levente, Ardelean Alexandru/Baltador Horatiu, Popa Dragos/Colceriu Sorin, Paul Popa/Csegzy Laszlo.

Echipa speră la o etapă emblematică, atât din punct de vedere organizatoric, cât și competițional. Alex Ardelean ne-a povestit despre așteptările sale privind Raliul Sibiului 2020:

“Este raliul nostru de casă, ne dorim să mergem cât mai repede și sperăm să terminăm pe podium. Ne-am asigurat că probele vor fi unele spectaculoase, sperăm doar că vremea va ține cu noi, astfel să putem simți cu adevărat satisfacția pe care ne-am impus să o transmitem. Deși nu vom avea parte de spectatori, sperăm să avem cât mai multe vizionări online, pe transmisiile live, iar fanii să fie în continuare alături de noi prin intermediul acestora. Suntem bucuroși că Raliul Sibiului revine pe macadam, iar atât eu, cât și Horațiu Baltador ne simțim în formă și privim cu optimism competiția!”

Chiar dacă nu a participat la toate etapele din Campionatul Național, Sebastian Barbu nu putea rata prezența la Raliul Sibiului, etapa unde a obținut prima victorie din carieră la general. Pilotul sibian va concura cu modelul Skoda Fabia R5 împreună cu copilotul său Bogdan Iancu. În 2020, Raliul Sibiului este prima cursă la care va participa în acest sezon.

“Așteptarea a luat sfârșit. Chiar dacă nu avem un buget pentru tot sezonul 2020, sunt foarte bucuros că pot lua startul acasă. Aici am câștigat primul meu raliu la general și abia aștept să concurez din nou pe aceste probe speciale. Mă bucur că după atâția ani raliul a revenit pe macadam. Chiar dacă nu am mai concurat de mult pe această suprafață îmi doresc să avem o evoluție constantă și să obținem un rezultat cât mai bun.”, a spus Sebastian Barbu.

Călin Bucur, pilot Sibiu Racing Team și organizator al Raliului Sibiului 2020, revine după un an de zile de pauză în Campionatul Național, cu o nouă mașină, Mitsubishi Lancer Evo VI, fiind secundat de prietenul său Csegzy Levente.

„Mi s-a împlinit visul de a fi organizator al Raliului Sibiului și de a-l readuce pe macadam, acolo unde îi este locul. Împreună cu prietenul meu Csegzy Levente, ne dorim să ne bucurăm de aceste minunate probe și să ne impunem la clasa a11-a. Mulțumesc sponsorilor care au făcut posibilă participarea noastră la raliul de casă. „, a spus Călin Bucur.

Nici Tomiță Rareș, un alt pilot al Sibiu Racing Team, nu a reușit să participe la primele etape ale CNRB, astfel că debutează în acest sezon, tocmai în raliul de casă!

Sunt foarte fericit că voi putea reveni într-un raliu pe macadam după 3 ani de pauză, exact acasă în fața familiei și a prietenilor cu atat mai mult că este organizat de echipa din care fac parte, Sibiu Racing Team. Nu vom putea puncta la echipe, dar ne vom susține colegii cu tot ce putem. Suntem nerăbdători să luăm startul și să facem spectacol pe probe.”, a spus Tomiță Rareș.

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano va avea loc între 14 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.
Evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass.
Parteneri: Școala de șoferi Elit, Aria, Bucur Tuning, Gorgandin, Print Center, Sparco.
Parteneri media: TVR 1, RallyMax, KissFm, Rock Fm, Sibiu 100, Ora de Sibiu, AutoExpert, Auto, Motor și Sport.