Echipajul Călin Bucur / Csegzy Levente, surpriza Shakedown-ului, la Raliul Maramureșului. Pilotul sibian, în premieră pe un model R5

Călin, ați luat pulsul Raliului Maramureșului, cea de-a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri ”Betano”, ultima de dinaintea Raliului Sibiului. Cum e?
Este un traseu foarte frumos, dar total necunoscut pentru mine. De fapt, cunosc o singură probă, restul îmi sunt noi. Eu nu am fost anul trecut aici, la Raliul Maramureșului, iar față de acum doi ani, organizatorii au schimbat aproape tot traseul.

Tocmai ați ieșit din mașina de concurs, ați avut Shakedown-ul…
Da, iar spre surprinderea noastră, am terminat pe locul al treilea Shakedown-ul.

De ce așa de surprinzător?
Pentru că este pentru prima dată când pilotez această mașină, Skoda Fabia R5. De fapt, este prima dată când particip cu un R5 la raliu, în viața mea nu m-am mai dat cu așa ceva. Se pare că ne-am acomodat mai repede decât ne așteptam cu materialul de concurs și încercăm să terminăm raliul cât mai sus în clasament.

Pentru că ai vorbit mai devreme despre traseu. Spre deosebire de Raliul Maramureșului, ediția din acest an a Raliului Sibiului Bilstein propune aproape aceleași probe speciale ca la ediția de anul trecut, ați ales continuitatea. Asta înseamnă că, în 2022, traseul s-a prezentat mult mai bine ca în anii precedenți, avându-se în vedere că vorbim despre un raliu pe macadam…
Așa este! Anul trecut, traseul s-a prezentat mult mai bine ca în anii precedenți, astfel că, în mare, am ales să mergem cam pe aceleași probe consacrate ale raliului. Imediat după raliul din 2022, împreună cu autoritățile, am refăcut traseul, iar acesta a trecut cu bine iarna, arăta bine la începutul anului. Săptămâna viitoare o să mai ”cosmetizăm”, să zic așa, un pic probele, să fie IMPECABILE. Diferența, față de anul trecut, este că acum, pe 14-15 iulie, va fi o singură trecere pe Cheile Cibinului, iar ”speciala” Gâtul Berbecului a fost prelungită cu aproximativ 5 kilometri.

Vă dorim un raliu reușit în Maramureș, să vă distrați și să terminați cât mai sus la RC2!
Mulțumim! Doamne-ajută! Ne vedem la Sibiu, în Piața Mare și pe probe.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
Partener principal: Bilstein
Partener de mobilitate: Autoklass
Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.
Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian
Eveniment organizat sub egida FRAS.