Începe acțiunea competițională la Raliul Sibiului Bilstein 2023

După o primă zi – pe care am numit-o „ziua zero” – în care și-au găsit loc, rând pe rând, verificările tehnice inițiale – desfășurate la sediul Autoklass Sibiu, conferința de presă premergătoare – desfășurată la sediul Bilstein Sibiu, respectiv Startul Festiv în Piața Mare din municipiul Sibiu, suntem pregătiți dar și nerăbdători pentru debutul primei zile de acțiune pur-automobilistică

Dis-de-dimineață, începând cu ora 08:00, echipajele vor pleca din service-ul amplasat în Piața Mare din Sibiu, spre Dealul Gușteriței – acolo unde până la ora 12:00 au loc testele oficiale ale Raliului Sibiului Bilstein. Denumit „Shakedown”, programul primei părți a zilei va fi urmat de o pauză de câteva ore, prilej pentru echipele tehnice să pregătească automobilele de concurs pentru prima buclă a raliului.

Prima mașină de concurs este programată să părăsească primul control orar la 13:45, urmând să se îndrepte către PS1 „Autoklass” – Gâtul Berbecului 1, specială al cărei start este programat pentru 14:38 – idem, pentru prima mașină de concurs. Înainte de a se întoarce în service-ul din Piața Mare, echipajele vor parcurge și PS2 Cheile Cibinului „Sparco”, cu startul primei mașini fiind programat la 15:26. Pauza de 30 de minute din service va fi de bun-augur pentru echipaje, întrucât aceștia au nevoie să-și „încerce bateriile” pentru ceea ce urmează.

La 18:09 este programat startul celei de-a doua treceri pe PS3 „Autoklass” – Gâtul Berbecului 2, urmând ca, la finalul celor aproape 22 de kilometri de probă specială, echipajele să facă un mic popas de aproximativ 1h50min în zona Arena Platoș. Acolo, concurenții se vor regrupa și își vor instala rampele suplimentare de lumini, căci de la 21:37 se va porni pe ultima probă a zilei de vineri – PS4 Șanta „Școala de Șoferi ELIT” – cu o lungime de exact 5 km fiind singura probă specială de noapte din Campionatul Național de Raliuri „Betano”, nivelul spectacolului și al adrenalinei fiind garantat. Echipajele nu vor rămâne însă la Curmătură, căci ziua se termină pentru acestea abia în parcul închis, amplasat în Piața Teatrului. Acolo, mașinile de competiție vor rămâne nemișcate până a doua zi de concurs.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian

Eveniment organizat sub egida FRAS.