Mihai Leu: ”Am amintiri foarte frumoase de la Raliul Sibiului, aici am obținut prima victorie din carieră”

De Raliul Sibiului, pe pilotul Mihai Leu îl leagă amintiri foarte frumoase. În urmă cu mai bine de două decenii, pe macadamul din jurul Sibiului a obținut prima sa victorie în Campionatul Național de Raliuri, la capătul unui raliu cu peripeții.

– Mihai, în 2001 ai obținut prima ta victorie de etapă din carieră la Raliul Sibiului. Ce amintiri păstrezi de atunci?

– A fost un raliu foarte frumos, dar cu peripeții. Pe cea de-a treia probă specială am avut un eveniment neplăcut, dar am trecut cu bine peste și, la final, am obținut prima mea victorie într-o etapă din Campionatul Național de Raliuri. Se spune că automobilismul este un sport individual, dar nu e deloc așa. Mecanicii au făcut minuni în 20 de minute, în parcul de service, și am putut continua raliul. Concuram alături de Ciprian Solomon pe un Ford Escort.

– 2001 a fost un an bun pentru tine…

– Așa este, la finalul sezonului am cucerit titlul de vicecampion național, am terminat după Titi Aur. Doi ani mai târziu, am ieșit campion național, iar în acel an am venit pe locul secund la Raliul Sibiului.

– Cum ți s-a părut macadamul de la Sibiu?

– Era un traseu destul de dur, foarte solicitant, se făceau multe pene de cauciuc. Dar, la fel era pentru toate echipajele.

– Ai văzut traseul de anul acesta? Cum ți se par probele speciale?

– De câțiva ani sunt focusat pe Super Rally și Campionatul Național de Viteză în Coastă, dar cunosc probele din Raliul Sibiului, Gâtul Berbecului, Cheile Cibinului, Șanta…Sunt probe foarte frumoase, care necesită multă atenție.

– Ce părere ai despre ultimele sezoane din Campionatul Național de Raliui ”Betano”?

– Simone Tempestini este un pilot foarte talentat, care face foarte mulți kilometri de probe speciale. Și Sebastian Barbu este un pilot cu experiență, care îi poate pune oricând probleme lui Simone. Este un nivel bun în campionat.

– Un mesaj pentru organizatorii Raliului Sibiului ”Bilstein” și iubitorii acestui sport din localitatea de pe Cibin?

– Organizatorilor, le țin pumnii să treacă peste acest raliu cu bine, totul să fie în regulă. Iar celor de pe marginea probelor, să se bucure de show. Sunt foarte mulți iubitori ai automobilismului la Sibiu, știu asta, pentru că și eu, când luam startul aici, mi-am făcut foarte mulți prieteni.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian

Eveniment organizat sub egida FRAS.