Milu Costel: ”Trăiesc cu nostalgia vremurilor în care mii de sibieni ne urmăreau pe probe.”

Campion național al grupei A, în 1984, alături de navigatorul său, Radu Bădilă, dar și cu echipa IPAS-ului, în 1989, Milu Costel ne-a dezvăluit cu emoție bucuria revenirii Raliului Sibiului pe macadam. Ne-a povestit despre Raliul Dunării, dar și provocările de pe probe într-un interviu savuros.

Numele dumneavoastră e strâns legat de vremurile în care motorsportul sibian a trăit perioada de glorie. Cum vedeți revenirea etapei de la Sibiu pe macadam?

Milu Costel: „Mă bucur că acest sport a revenit la Sibiu. Trăiesc cu nostalgia vremu-rilor în care, timp de 24 de ore, mii de sibieni ne urmăreau pe probe. Mă bucur ca acest mare eveniment sportiv este adus din nou la Sibiu de copiii foștilor mei colegi și prieteni, care au crescut printe noi și au dus mai departe acest sport minunat.”

Vorbeam de perioada de glorie, ați reușit performanțe frumoase alături de echipa IPAS-ului, pe vremuri..

Milu Costel: „Da, împreună cu navigatoturul meu, Radu Bădilă, am fost unul din echipajele care am câștigat locul 1 pe echipe în 1989 și care, timp de 7 ani, am făcut parte din echipa I.P.A.Sibiu, cu rezultate bune si un titlu de Campioni Naționali ai grupei A, în 1984.”

Cum erau probele de macadam de la Sibiu pe atunci ?

Milu Costel: „Trăiai un vis frumos când, la sfârșit, te numărai printre cei care au ter-minat raliul și un vis urât când te numărai printre abandonați.”

Povestiți-ne o întâmplare trăită pe vremea când erați concurent…

Milu Costel: „Din amintiri, cel mai bun a fost Raliul Dunării Dacia 1984, când, după 24 de ore, am urcat podiumul de sosire cu cablul ambuteiajului rupt, dar rezultatul a fost superb- locul III la general, în campionatul national, și locul I, la grupa A. Trebuie să amintesc aportul perfect al echipei tehnice care a reușit, înaintea ultimelor două probe special, să schimbe electromotorul pentru a putea porni cu cablul am-buteiajului rupt. Și ca să aveți imaginea extazului sau deznădejdii, vă povestesc cum numai după doi ani, pe aceiași superbă probă Șanta pe coborâre, după un parcurs su-perb, mai aveam 6 viraje pâna la Sosire și, sub privirile a sute de sibieni, am sărit afară cu o spectaculoasa răsturnare în râu.”

Care este amintirea cea mai de preț de la Raliul Sibiului?

Milu Costel: „Acum după 30 de ani, cele mai frumoase amintiri sunt legate de cei care ne-au susținut și au fost aproape de noi. Domnul director Simion și domnul Botezan sunt cei care veneau aproape la toate etapele din țară, ne urmăreau și reveneau a doua zi la treburile cotidiene, echipele tehnice care au acționat perfect sub conducerea lui Timi Popa și, desigur, spectatorii sibieni…”

Vă e dor de un Raliu pe macadam la bordul unei mașini de concurs?

Milu Costel: „Abia aștept acest raliu și chiar îmi doresc să pot merge pe probele specile. Le doresc tuturor o cursă frumoasă, fără evenimente, iar celor din organizare multă energie să continue încă mulți ani acesta competiție.”