Pregătirile pentru Raliul Sibiului 2021 au intrat în linie dreaptă

Cei mai buni piloți din țară sunt așteptați, între 29 și 31 iulie, la Sibiu pentru o nouă etapă a Campionatului Național de Raliuri 2021, iar la Start sunt așteptate și echipaje internaționale! După ce în urmă cu un an, Sibiu Racing Team a reușit să reînvie legenda pe macadam, anul acesta, organizatorii Raliului Sibiului pregătesc o nouă ediție de colecție, presărată cu mult spectacol, pe probele senzaționale de macadam pregătite pentru competitori! Înscrierile pentru etapa a VIIa a Campionatului Național de Raliuri Betano și Campionatului Național Rally 2 au început deja, la start fiind așteptate peste 70 de echipaje!

Pregătirile pentru cel mai așteptat eveniment automobilistic al anului, de la Sibiu, au intrat în linie dreaptă. Înscrierile au început deja, iar echipajele care doresc să participe la etapa de campionat de la Sibiu pot consulta deja documentele oficiale. Potrivit acestora, competiția va avea o lungime totală de peste 400 de kilometri, dintre care 112,62 reprezintă distanța celor 8 probe speciale. Piloții vor avea de străbătut probe extraordinare, pe macadam, în peisaje naturale de poveste.

Startul festiv al Raliului Sibiului 2021 este programat pentru joi, 29 iulie, și va fi precedat de o paradă senzațională pe Pietonala Nicolae Bălcescu- str. Tribunei- Str. Mitropoliei- Piața Mică, echipajele urmând să tureze motoarele pentru Startul Festiv în Piața Mare a Sibiului-inima urbei de pe Cibin.

Vrem să mulțumim autorităților sibiene pentru că, după o primă ediție de succes a Raliului Sibiului, organizată de Sibiu Racing Team, anul trecut, continuă să ne fie alături și în 2021. Suntem fericiți că, față de 2020, ne vom putea bucura de spectatori și sunt convins să ne vor fi alături, pe marginea probelor speciale de macadam. Tocmai de aceea am făcut demersuri din timp pentru ca Startul Festiv și toată ”forfota” pe care o pregătim, să înceapă din inima Sibiului, Piața Mare. Vom avea această paradă a echipajelor pe pietonala Nicolae Bălcescu și sunt sigur că va strânge mii de oameni alături de noi, în 29 iulie”, a spus Horațiu Baltador, președintele Sibiu Racing Team- organizator al Raliului Sibiului 2021.

Testele oficiale pentru echipajele participante la Raliul Sibiului 2021 vor avea loc vineri dimineața, de la ora 08:30, în Dealul Gușteriței, urmând ca primele două probe speciale cronometrate- Cheile Cibinului Sparco, să fie programate la ora 16:18, respectiv 18:51, pe o porțiune de aproape 12 kilometri, fiecare. Tot vineri este programată proba regină a Raliului Sibiului, îndrăgita Șanta- Școala de Șoferi Elit, pe noapte, pe o porțiune de 5 kilometri, probă care va face deliciul publicului împătimit al motorsportului și nu numai.

Ziua a doua a Raliului debutează cu proba specială Rășinari Bucur Tuning, cu startul la ora 10:48, pe o porțiune de peste 24 de kilometri într-un peisaj fantastic și continuă cu Șanta- Școala de Șoferi Elit pe alți 15,8 km de macadam. Echipajele vor continua parcursul cronometrat cu câte o nouă trecere pe proba specială Rășinari Bucur Tuning și Șanta- Școala de Șoferi Elit, urmând ca etapa de Raliu de la Sibiu să se încheie cu ultima probă specială Circuitul Paralel- Schade Berater, pe o porțiune de 3,8km cronometrați.

Mă bucur că, față de anul trecut, în 2021 ne vom putea baza pe aportul publicului la Raliul Sibiului și sunt convins că absolut toți sportivii abia așteaptă etapa de la sfârșitul lunii. Ca în fiecare an, organizarea unui eveniment de o asemenea amploare reprezintă o adevărată provocare pentru noi. Anul acesta am încercat să creștem numărul kilometrilor de probe speciale, față de anul trecut, și muncim din greu, alături de autorități, să avem parte de cele mai bune condiții de macadam, la finalul lunii. Sunt convins că va fi o nouă etapă de colecție și sper ca echipajele și spectatorii să poată să se bucure pe deplin, de frumusețea acestei etape senzaționale”, a spus Marius Trif, director organizatoric al Raliului Sibiului 2021.

Etapa aVII-a a Campionatului Național de Raliuri Betano este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.
Raliul Sibiului este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2021 și de Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania. Evenimentul se bucură și de sprijinul Primăriei Rășinari, Primăriei Gura Râului, Primăriei Râul Sadului și Primăriei Poplaca.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2021 este oferită de Autoklass Sibiu.
Parteneri: Essam Agency, Școala de Șoferi Elit, Sparco, Bucur Tuning, PrintCenter, Schade Berater, Assault Protect, Gorgandin.
Partener de hidratare: Azuga.
Parteneri media: KissFm, Ora de Sibiu, RallyMax.