Prezentare probe speciale – PS1/3 „Cheile Cibinului SPARCO”

Deoarece Raliul Sibiului revine pe macadam în puțin mai mult de 10 zile, începem seria de prezentare a probelor incluse în programul competiției în acest sezon! Cu nouă speciale și un total de peste 100 de kilometri cronometrați, competiția se desfășoară vineri (14 august) și sâmbătă (15 august) pe drumurile celebre de macadam din județul Sibiu.

Prima probă pe care echipajele vor concura în Raliul Sibiului 2020 este „Cheile Cibinului SPARCO”, o specială în lungime de 11,7 kilometri. Traseul de concurs va fi parcurs de două ori vineri, cu începere de la 16:03 (prima trecere) și 18.31 (a doua trecere de concurs).

Proba specială pornește din localitatea Păltiniș și coboară spre Gura Râului, sosirea fiind amplasată în zona lacului cu același nume. Deși a fost parcursă ultima dată în 2008 în regim de cursă, atunci când Jarkko Miettinen și Mikko Lukka s-au impus în competiție, speciala este cunoscută fanilor din țară pentru diversitatea și dificultatea sa.

Cu o secțiune mixtă în zona startului, cu viraje de viteză, dar și lente, printre care și „ace de păr”, proba devine rapidă pe măsură ce kilometrii trec. Pe a doua jumătate a specialei, echipajele vor „alerga” pe secțiuni de drum înguste, unde vor întâlni inclusiv secțiuni de asfalt pe suprafața de concurs.

Program PS1/3 „Cheile Cibinului SPARCO”. Vineri, 14 august 2020:

  • PS1 – 16:03
  • PS3 – 18:31