Prezentare Probe Speciale – PS4/6/8 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT”

Cea mai celebră probă a Raliului Sibiului și unul dintre cele mai cunoscute trasee de concurs din România, „Șanta” se desfășoară între Păltiniș și Cabana Curmătură. După ce a scris file de istorie de-a lungul sezoanelor, stabilind învingători și schimbând dramatic clasamente, „Șanta” revine în 2020 în programul Raliului Sibiului cu o trecere noaptea (6 kilometri) și două pe timpul zilei, pe o lungime de 15,7 kilometri.

Cu o zonă rapidă pe primii 3,5 kilometri, proba debutează în forță în pădurile de lângă Păltiniș, acolo unde echipajele vor trece în viteză printre brazi aflați la câțiva centimetri distanță. În următorii aproximativ 6 kilometri, condițiile se schimbă dramatic: virajele devin mai lente și foarte înguste, iar suprafața de concurs se transformă, fiind semnificativ mai dură.

Pe ultimii 6 kilometri configurația probei speciale se schimbă din nou: drumul devine rapid, șerpuind pe valea Râului Șteaza. Viteza mașinilor de concurs va crește, iar virajele vor fi parcurse rapid de către echipaje. Sosirea va fi amplasată aproape de Cabana Curmătură, în zona celebră de-a lungul anilor pentru numărul foarte mare de fani care urmăreau competiția.

PS4 „Șanta” de noapte va avea loc pe ultimii 6 kilometri ai probei lungi, pe secțiunea rapidă de pe valea Râului Șteaza, cu start vineri, la ora 21:24. Trecerile lungi de pe „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” sunt programate pe o lungime de 15,7 kilometri sâmbătă, cu start de la 12:29, respectiv 15:55.

Program PS4/6/8 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT”

  • Vineri, 14 august:
    • PS4 – 21:24 (noapte)
  • Sâmbătă, 15 august:
    • PS6 – 12:29
    • PS8 – 15:55