Programul transmisiilor LIVE la Raliul Sibiului 2020

Orice competiție sportivă își pierde din farmec în absența spectatorilor. Lipsa fanilor pe probele speciale de raliu aduce de la sine o pierdere a spectacolului în momentele în care piloții „aleargă” fără a avea parte de încurajările și aplauzele celor prezenți pe margine.

Din păcate, sezonul 2020 de raliuri este caracterizat de restricții pentru fanii care doresc să-și urmărească favoriții. Conform legilor impuse de către autorități, competițiile sportive din România se pot desfășura doar fără spectatori. Astfel, soluția pregătită de către organizatorii Raliului Sibiului este transmiterea LIVE a probelor speciale din acest weekend.

Sibiu Racing Team, organizatorul Raliului Sibiului începând cu 2020, a făcut eforturi suplimentare pentru a transmite mai multe momente decât era inițial planificat. Programul transmisiilor LIVE debutează cu conferința de presă, care va avea loc joi, începând cu ora 19:00, urmând să continue cu cele mai importante momente vineri și sâmbătă.

Vineri va fi transmisă a doua probă a raliului, „Călugărul BUCUR TUNING”, interesantă prin prisma schimbării de suprafață macadam-asfalt și datorită diversității virajelor de pe cei 5 kilometri cronometrați. Sâmbătă, cele două treceri de pe legendara probă „Șanta Școala de Șoferi ELIT” sunt transmise LIVE, proba fiind cunoscută pentru atmosfera creată de fani în anii trecuți, când mii de persoane aplaudau echipajele și urmăreau trecerile în viteză.

În final, spectacolul de pe circuitul din Sibiu, acolo unde două mașini evoluează în paralel, va fi de asemenea LIVE, inclusiv pe pagina de Facebook Eurosport. Programul transmisiilor se încheie cu festivitatea de premiere, după ce toate echipajele vor ajunge în ultimul parc închis din centrul orașului Sibiu.

Programul transmisiilor LIVE de la Raliul Sibiului 2020:

 • Joi, 13 august 2020
  • Ora 19:00 – Conferința de presă
 • Vineri, 14 august 2020
  • START Raliu – ora 15:00
  • PS2 „Călugărul BUCUR TUNING” – start la 16:35
 • Sâmbătă, 15 august 2020
  • PS6 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” – start la 12:25
  • PS8 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” – start la 15:50 / transmisie televiziunea Sport Extra
  • PS9 „Circuit Paralel – Schade Berater” – start la 16:40
  • Festivitatea de premiere – ora 19:00

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, va avea loc între 14 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.

Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.

Parteneri: Școala de șoferi Elit, Gorgandin, Aria, Bucur Tuning, Print Center, Sparco, Schade Berater, Primăria Rășinari, Primăria Gura Râului, Primăria Râu Sadului.

Parener de hidratare: Azuga

Parteneri media: RallyMax, Auto Expert, Auto, Motor și Sport, Sibiu 100, Ora de Sibiu, Tribuna, Rock Fm, KissFm.