Raliul Sibiului 2020, gata de START!

Au mai rămas doar câteva ore până la startul oficial al Raliului Sibiului 2020, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri Betano, iar piloții, copiloții, dar și oficialii sunt gata pregătiți de mult așteptata revenire pe macadam. Organizatorii din acest an, Sibiu Racing Team, au pregătit concurenților un traseu de senzație, ce include 9 probe speciale însumând peste 100 de km cronometrați.

La șapte ani de la ultima ediție pe macadam, Raliul Sibiului revine pe suprafața pe care competiția s-a consacrat de-a lungul sezoanelor. Parte a calendarelor internaționale în 2012 și 2013, cursa a fost un punct de referință a motorsportului românesc, reprezentând cea mai importantă competiție automobilistică în acea perioadă. În acest sezon, Sibiu Racing Team readuce legenda pe macadam, la Raliul Sibiului. Cu un interes major pentru revenirea unor probe celebre precum „Șanta”, ”Călugăru” sau „Cheile Cibinului”, incluse în programul competiției în 2020, un număr de 54 de echipaje s-au înscris în Raliul Sibiului.

În cadrul conferinței de presă premergătoare evenimentului, vicepreședintele FRAS, Daniel Ungur, ne-a împărtășit impresii legate de probe, dar și despre organizare: “Sunt foarte mulțumit de ceea ce am găsit pe traseu, probele speciale au o calitate foarte bună. Deși echipa Sibiu Racing Team este la prima ediție de raliu pe care o organizează, au făcut o treabă foarte bună. Îi felicit cu această ocazie, atât pe ei, cât și pe cei 100 de voluntari, care au fost prezenți și care au ajutat la organizare. Va fi spectacol, se va merge tare, așa că haideți să îi urmărim pe acești băieți și să le urăm succes!”.

Câștigător al Raliului Sibiului 2019, Sebastian Barbu revine la volan, după ce a lipsit în primele două etape. “Nu este deloc ușor să organizezi un raliu pe macadam. Toată lumea s-a mobilizat, chiar și fanii au contribuit. Este un raliu lung, iar probele speciale sunt grele. Eu revin la volan după 8 luni de pauză și nu mi-am propus să mă distrez. O să îmi fac treaba cât de bine pot! Sper să îmi creez un ritm bun și îmi doresc să mă lupt la un loc de podium. Nu va fi la fel de ușor ca anul trecut după această pauză, dar sunt încrezător.”, a declarat Sebastian Barbu, pilot Sibiu Racing Team.

Câștigător al edițiilor de macadam ale Raliului Sibiului din 2014 și 2017, Bogdan Marișca, pilotul Napoca Rally Academy a fost și el prezent la conferința de presă: „Organizarea unui astfel de raliu pe macadam reprezintă un efort de resurse umane si financiare extraordinar. Este raliul cu cel mai ridicat grad de performanță. Felicitări celor care au preluat ștafeta și au făcut posbilă revenirea pe macadam după 7 ani. Pentru mine vor conta notițele și setup-ul mașinii, pentru că vor fi 100 de km foarte intenși. Șanta așa de bună nu am văzut-o niciodată, sper să și țină. Îmi doresc să fie un raliu frumos, unde să generăm spectacol! Felicitări și autorităților locale care au sprijinit un astfel de eveniment într-un timp atât de dificil.”

Vali Porcișteanu, unul dintre piloții amintiri prețioase de la edițiile de macadam de la Raliul Sibiulu, va fi la start alături de Dan Dobre. O dată cu Raliul Sibiului se va consemna și prezența nou înființatei echipe Vali Porcișteanu Racing Team.

„Pentru mine Sibiul înseamnă macadam. Obiectivul nostru este să trecem cu bine peste tot. Facem asta cu plăcere, ne-am dorit foarte mult să fim aici prezenți. Nu vreau să mă gândesc la nimic, vreau doar să terminăm această cursă și să mă bucur că am gustat din macadam!”, a declarat Vali Porcișteanu.

Raliul Sibiului 2020 ia startul vineri, de la ora 15:00, direct din parcul service. Din păcate, spectatorilor nu le va fi permisă prezența pe marginea probelor speciale.

“Sperăm că de la anul vom avea și spectatori la Raliul Sibiului, însă anul acesta fanii vor putea privi competiția doar în mediul online și momentan ne concentrăm foarte mult pe aspectul acesta. Ne dorim ca iubitorii motorsportului să nu fie privați în totalitate de bucuria pe care raliul o transmite, așa că ne-am pregătit să transmitem live aproape întregul eveniment. Din păcate, nu vom putea transmite live Șanta de noapte, din motive tehnice, dar și din cauza vizibilității, însă promitem că toate celelalte probe vor fi la fel de emoționante ca și atunci când sunt văzute în realitate. Festivitatea de premiere va fi și ea transmisă live. Sperăm să avem cât mai multe vizionări!”, a declarat Horațiu Baltador, președintele Sibiu Racing Team, în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi.

Programul transmisiilor LIVE de la Raliul Sibiului 2020:
• Vineri, 14 august 2020
◦ START Raliu – ora 15:00
◦ PS2 „Călugărul BUCUR TUNING” – start la 16:35
• Sâmbătă, 15 august 2020
◦ PS6 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” – start la 12:25
◦ PS8 „Șanta – Școala de Șoferi ELIT” – start la 15:50 / transmisie televiziunea Sport Extra
◦ PS9 „Circuit Paralel – Schade Berater” – start la 16:40/ transmisie pe pagina de facebook Eurosport
◦ Festivitatea de premiere – ora 19:00

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, va avea loc între 14 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.
Eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.
Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.
Parteneri: Școala de șoferi Elit, Gorgandin, Aria, Bucur Tuning, Print Center, Sparco, Schade Berater, Primăria Rășinari, Primăria Gura Râului, Primăria Râu Sadului.
Parener de hidratare: Azuga
Parteneri media: RallyMax, Auto Expert, Auto, Motor și Sport, Sibiu 100, Ora de Sibiu, Tribuna, Rock Fm, KissFm.