S-a dat startul înscrierilor la Raliul Sibiului 2020

Pregătirile pentru una dintre cele mai așteptate etape a Campionatului Național de Raliuri Betano, Campionatului Național de Vehicule Isorice și Campionatului Național Rally 2 Betano au intrat în linie dreaptă! S-a dat START-ul înscrierilor pentru Raliul Sibiului 2020. Anul acesta se va marca revenirea la macadam, așa cum a fost consacrată etapa de Sibiu, astfel că echipajele sunt așteptate, între 14 și 15 august 2020 pentru un spectacol total!

În această seară au fost publicate pe www.raliul-sibiului.ro documentele oficiale pentru competiția din inima țării, iar piloții și copiloții au termen până în 10 august pentru a se înscrie. Inima țării –Sibiul- își va dezvălui frumusețea pură, iar cei mai buni piloți din țară vor avea ocazia să și testeze la maxim energiile, pe trasee senzaționale și extrem de solicitante! 

Potrivit documentelor oficiale, piloții vor avea de parcurs un raliu cu distanța totală de 384,80 km, din care 101,9 km competitivi, ce reprezintă lungimea a 9 probe speciale. Piloții vor avea de străbătut probe extraordinare pe care împătimiții motorsportului le cunosc de pe vremea când Raliul Sibiului însemna macadam.  

Shakedown-ul va lua avea loc vineri, 14 august 2020, de la ora 08:30, în Dealul Gușteriței, pe o distanță de 2,5 km. 

Startul al Raliului Sibiului 2020 este programat în aceeași zi, la ora 15:15, direct din Parcul Service amplasat în Parcarea Teatrului Radu Stanca Sibiu. Din păcate, competiția nu se va mai bucura de momentul festiv, ca în alți ani, participarea spectatorilor fiind restricționată, din motive care țin de măsurile în vigoare, de prevenire a răspândirii Covid-19. 

Vor fi însă multe ingrediente de senzație și pe gustul participanților. Prima zi va fi rezervată probelor speciale Cheile Cibinului Sparco, o probă de 11,70 km, Călugărul-Bucur Tuning pe 5,10 km și o nouă trecere pe Cheile Cibinului Sparco (11,70km). Ziua întâi a competiției se va încheia cu proba regină a Raliului Sibiului, Șanta-Școala de șoferi Elit, probă care are o lungime de 6 kilometri, care vor fi parcurși de competitori, pe timp de noapte. 

Ziua a doua a Raliului debutează la ora 11:51, cu proba specială Râul Sadului Gorgandin (16,10 km), continuă cu proba specială Șanta-Școala de șoferi Elit, pe zi, de această dată, pe o distanță de 15,70 km competitivi, și din nou, câte o trecere pe Râul Sadului Gorgandin și Șanta-Școala de Șoferi Elit, aceasta din urmă fiind și power stage-ul.

Raliul Sibiului 2020 se va încheia cu proba specială 9-Circuitul paralel- Schade Berater, probă care are o lungime de 3,8 kilometri și care va avea o particularitate extrem de interesantă. Echipajele vor lua startul simultan, câte două mașini, iar piloții vor face un spectacol de zile mari, pe proba care, pe vremuri, cu toții o numeam ”Groapă”. 

Evenimentul se va încheia pe data de 15 august 2020, cu Festivitatea de Pemiere, care va avea loc în zona Parcului Service, la ora 19:00.   


Etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. 

Raliul Sibiului 2020 este un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu. 

Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.

Parteneri: Școala de șoferi Elit, Gorgandin, Aria, Bucur Tuning, Print Center, Sparco, Schade Berater.

Parteneri media: TVR 1, RallyMax, Auto Expert, Auto, Motor și Sport, Sibiu 100, Ora de Sibiu, Rock Fm, KissFm.

Gabriela Vișan

Specialist Marketing & PR Manager

Email: press@raliul-sibiului.ro

Telefon: 0740 304 575