Sebastian Barbu conduce la finalul primei zile a Raliului Sibiului

Prima zi a Raliului Sibiului 2019 a programat patru probe speciale în zona Rășinari – Poplaca – Gura Râului – Păltiniș cu un total de aproximativ 37 de kilometri cronometrați care au pus la încercare mașinile de concurs și echipajele. După o sesiune de shakedown la Șeica Mare, echipajele au pornit pregătite în a cincea etapă de raliuri din 2019 și rezultatele au fost surprinzătoare.

Pe chiar prima probă specială a raliului, echipajul campion Simone Tempestini – Sergiu Itu produce surpriza și abandonează după o ieșire în decor la doar câteva sute de metri după start. Hyundai-ul i20 R5 este grav avariat, echipajul este în afara oricărui pericol, dar speciala este oprită și celelalte echipaje trec în regim de etapă, nu de probă specială. Pe a doua probă, Sebastian Barbu se impune pe urcarea spre Păltiniș și preia fotoliul de lider, pe care-l va menține până la finalul zilei după o evoluție perfectă și un ritm excelent la raliul de casă.

Cu un început mai lent, Valentin Porcișteanu crește viteza în a doua jumătate a zilei și reușește să urce un loc în clasamentul general, de pe trei până pe doi, la o distanță de 23,9 secunde de liderul Barbu. Dan Gîrtofan se află într-o luptă strânsă cu Porcișteanu, fiind la finalul zilei pe locul trei, la 25,4 secunde de primul loc, în timp ce Bogdam Marișca este al patrulea, urmat în top-ul 10 de Alexandru Pițigoi, Călin Bucur, Andrei Gîrtofan, Cristi Dolofan, Zoltan Juhos și Sorin Badea.

Cu două victorii de probă, Călin Bucur se află la conducerea clasei RC2N, urmat la mai puțin de 5 secunde de Andrei Gîrtofan și la 28 de Cristi Timiscă, în timp ce în cadrul clasei RC3 lider este Mihai Manole, urmat de Adrian Teslovan și Enis Arif. Manole se află, după o excelentă probă ”Poplaca2”, în fruntea clasamentului mașinilor cu tracțiune față, acolo unde a trecut la finalul zilei înaintea lui Mihnea Mureșan și a lui Csongor Szabo. Mureșan și Szabo sunt primii în cadrul clasei RC4, urmați de Alexandru Gheorghe.

Cu o evoluție perfectă, Norbert Maior conduce clasa RC5, unde este urmat la peste 40 de secunde de Dănuț Budai și la peste un minut de Bogdan Talașman, ultimii doi fiind primii în Cupa Suzuki, unde podiumul este completat de Bogdan Vrabie. În Cupa Dacia, juniorul DTO Rally Team Cristi Șugar este lider, urmat de Dragoș Popa și Bogdan Gheorghiu, în clasa 11 Bogdan Năstase este singurul clasat, în timp ce în cadrul clasei 11 Alexandru Pițigoi și al său Porsche 911 GT3 conduce, urmat de Gabriel Miclăușu și Ciprian Lupu.

În Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice ”Dunlop” Lorincz Borbely și al său BMW 1602 este lider, urmat de Petru Constantinescu pe doi și Andrei Agapian pe trei, în timp ce Campionatul Național de Rally2 este condus de Dan Nicoschi, urmat de Lucian Lopăzan pe doi și Alexandru Bogdan pe trei.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail