Sebastian Barbu: ”Este o onoare să participăm cu o mașină R5 în fața publicului local”

Sibianul Sebastian Barbu, care concurează în Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop” alături de Bogdan Iancu, se află înaintea Raliului Sibiului 2019 pe locul patru în clasamentul general, fiind implicat la fiecare raliu din acest sezon în lupta pentru podium. Echipajul sibian se va afla la startul raliului sibian, cursa de ”casă” a celor doi fiind una importantă, în care își propun să fie rapizi și să ocupe o poziție fruntașă la finalul celor 15 probe speciale.

 

Reporter: Salut, Sebi! În acest sezon iei startul cu o Skoda Fabia, un model R5 cu care te poți lupta pentru locurile fruntașe în clasamentul general. Cum a decurs sezonul 2019 pentru tine și Bogdan până în prezent?

Sebastian Barbu: Până acum sezonul a decurs destul de bine pentru noi. Descoperim mașina încet, încet și sigur că mai sunt încă multe de învățat și de descoperit. În același timp cred că încă suntem în grafic pentru a-mi îndeplini obiectivul stabilit pentru acest sezon.

Reporter: După patru curse pe asfalt și macadam, calendarul CNR 2019 programează săptămâna viitoare Raliul Sibiului, etapa ta de casă. Ce părere ai de programul pregătit de organizatori și de probele speciale pe care veți concura?

Sebastian Barbu - Interviu iulie 2019 (2)

Sebastian Barbu: Sunt fericit că se mai schimbă probele. Este un lucru bun la care ar trebui să se gândească majoritatea organizatorilor. Progamul este accesibil pentru toată lumea și cred că și spectatorii vor putea vedea un număr mare de probe speciale.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine și copilotul tău, Bogdan, să concurați acasă, pe probele speciale din județ și pe cele din Sibiu, orașul vostru natal?

Sebastian Barbu: Este o onoare pentru noi să participăm cu o mașină de ultimă generație în fața publicului local, a prietenilor și a famililor noastre. Îmi doresc să fie în număr cât mai mare pe marginea probelor speciale, au ce vedea, cum am spus la începutul anului, sezonul acesta este cel mai interesant de 10 ani încoace.

Reporter: Ce recomandări ai pentru fanii sibieni care își doresc să vadă probele speciale de lângă oraș?

Sebastian Barbu: Dacă aș merge eu să văd raliul, aș opta pentru următorul program:

În prima zi:

  • PS1 – 200m după start (poți parca mașina în Rășinari, mergi maxim 500m pe jos)
  • PS3 – intersecție intrare pe Călugăru de pe Păltiniș (poți vedea un ac de păr pe Păltiniș – 200m de la intersecție sau poți coborî 200m pe Călugăru și vezi un ac de păr pe coborâre)
  • PS4 – poate mai prinzi câteva mașini pe sosire în Rășinari

În ziua a doua:

  • Aș merge prin Ocna Sibiului către Mândra – Alămor și aș înțepa PS7 / PS11, se pot vedea două treceri acolo, după care m-aș muta pe Păltiniș, aș întepa proba de pe Călugăru, poate că nu aș sta la toate mașinile pe Powerstage pentru că vreau să văd și Superspeciala.

În total aș încerca să văd 8 probe speciale și cred că e un procentaj bun ținând cont că e un raliu cu 15 probe speciale și aș vedea jumătate fără nicio problemă. Cam acesta ar fi programul meu de spectator.

Reporter: Care sunt obiectivele voastre pentru cursa de casă a sezonului?

Sebastian Barbu: Obiectivele noastre sunt aceleași indiferent de cursa la care luăm startul. Vrem să mergem cât se poate de tare și de corect. Din păcate timpul este prea scurt și nu putem face nicio greșeală. Suntem deja la jumătatea campionatului și lipsa de experiență cu un model R5 ne-a costat. De acum încolo depinde doar de noi cum gestionăm situațiile și ce decizii luăm.

Reporter: Sebi, îți mulțumim pentru răspunsuri! Multă baftă! În final, ce mesaj ai pentru fanii sibieni care te vor susține?

Sebastian Barbu: Și eu vă mulțumesc și pentru că vom evolua în fața fanilor sibieni, partenerii noștri au decis să organizeze o tombolă mai specială. Mai exact, la orice sticlă de vin Gorgandin cumpărată ești automat înscris la tombola cu câștigarea unui loc la shakedown-ul de la Transilvania Rally, pe 28 – 29 septembrie, iar la un six-pack de Yiippi Mango Energie Drink cumpărat participi la tombola cu premiul o excursie all inclusive la Raliul Spaniei WRC, pe  24 – 27 octombrie. Așa că vă așteptăm în număr cât mai mare în zona noastră din parcul de service și pe probele speciale.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail