Sibianul Alex Cazacu, campion absolut en-titre la slalom paralel, primul start pe macadam în CNRB: ”Emoții am, dar constructive!

Campion național absolut en-titre de slalom paralel, sibianul Alex Cazacu se va afla, la sfârșitul acestei săptămâni, la primul raliu pe macadam din carieră, în Campionatul Național de Raliuri ”Betano”. Cu toate astea, o parte din probele de la Sibiu îi sunt cunoscute pentru că, în 2022, a obținut victoria aici, la Rally 2.
Cazacu face echipaj cu un alt sibian, George Marcu. Cei doi sunt lideri, după trei etape, la debutanți, casa RC5N și trofeul monomarcă Swift Cup.

Cum e trecerea de la slalom paralel în Campionatul Național de Raliuri ”Betano” (CNRB)?

Pentru mine, trecerea de la slalom paralel la raliuri a fost o trecere ușoară. La slalom paralel mi-am format aptitudinile și a fost o rampă de lansare, era cumva normal să ajung ulterior la raliuri. Anul trecut am devenit campion național absolut la slalom paralel.

Ce experiențe ai trăit la primele trei etape, primele pentru tine în CNRB?

Experiențele în cele trei etape de raliu au fost foarte bune. Nu este deloc ușor, dar orele de antrenament m-au ajutat să fac față cu brio atât în Raliul Harghitei, cât și în Raliul Argeșului și, mai apoi, la Baia Mare.

Ești lider în Swift Cup. Cu ce echipaje te lupți pentru titlul de campion?

Cel mai aproape de mine este Eduard Crințoiu, care la rândul lui este un pilot nicidecum de neglijat. Îmi propun doar să mă axez pe ceea ce am eu de făcut, nu vreau să pun presiune pe mine, doresc doar să termin cu bine raliul.

La celelalte categorii la care concurezi, clasă, debutanți și juniori, cum stai? Care sunt principalii adversari la acestea?

La fel ca la Swift Cup, sunt liderul clasamentului la clasa RC5N și la debutanți, iar la juniori sunt pe locul al treilea. Adversarii sunt la fel de buni ca și la Swift Cup, este o bătălie pentru puncte și locurile fruntașe atât la juniori, cât și la debutanți și, nu în ultimul rând, la clasă.

Te întorci, de data asta ca pilot de raliuri, pe circuitul de slalom paralel pentru ultima probă din Raliul Siibului Bilstein 2023. Ce a însemnat pentru tine ”groapa” din cartierul Ștrand?

Pentru mine, ”Groapa” din Sibiu a însemnat primii pași făcuți în motorsport, aici am reușit să dobândesc abilitățile necesare pilotajului pe macadam. Am întâlnit, am avut alături oameni frumoși, care m-au susținut și au avut încredere in mine.

Cunoști probele din Raliul Sibiului Bilstein 2023?

Cunosc câteva probe deoarece, anul trecut, am participat One Event la Rally 2, unde am câștigat raliul.

Ai emoții înaintea primului tău raliu efectiv pe macadam?

După cum am spus, nu este chiar primul meu raliu pe macadam, anul trecut la Rally 2 am câștigat raliul. Emoții am, dar constructive, pentru terminarea unui raliu sunt mult mai mulți factori care te ajută să termini cu bine raliul.

Ai un mesaj pentru iubitorii automobilismului de la noi și pentru organizatorii evenimentului din weekend?

Îmi doresc ca iubitorii de automobilism să fie în număr cât mai mare. La Sibiu, întotdeauna au fost pe trasee mulți oameni care ne-au susținut, oameni frumoși, care ne dau energie. Organizatorilor evelimentului nu pot decât să le transmit multă baftă, fiind convins că o să fie cel mai bine organizat raliu, anul trecut organizarea fiind impecabilă, totul la superlativ. Oameni care muncesc mult ca raliul să se desfășoare impecabil.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.
Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.
Partener principal: Bilstein
Partener de mobilitate: Autoklass
Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.
Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian,
Eveniment organizat sub egida FRAS.