”Legenda revine pe macadam, iar artiștii îi vezi pe scena digitală!” Sub acest slogan, Sibiu Racing Team, organizatorii etapei a 3-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, demarează o campanie de promovare a Sibiului ca destinație sigură și completă!

În vremuri deloc simple, marcate de pandemia de coronavirus, sportul și cultura au cunoscut o nouă provocare, iar împreună, la Sibiu, au decis să redea suflul de oraș european fascinant și să îl pună și mai mult în valoare! Alături de cele mai prestigioase instituții de cultură sibiene-Teatrul Național Radu Stanca Sibiu, Muzeul în Aer Liber ASTRA, Filarmonica de Stat Sibiu și Teatrul de Balet, piloții Sibiu Racing Team promovează ”altfel” farmecul urbei de pe Cibin. Sibiul își dezvăluie farmecul prin ochii lui Sebastian Barbu și Călin Bucur, piloți ce se pregătesc de startul la Raliul Sibiului 2020.

În cadrul unui clip video, ce prezintă ultimele pregătiri înaintea START-ului de la raliului, Sibiul e prezentat cu toate ingredientele de care pot avea parte cei care pășesc în orașul din inima Transilvaniei. Renumitele piese de teatru de pe Scena Digitală a Teatrului Național Radu Stanca, fascinantele spectacole ale Teatrului de Balet Sibiu, încântătoarele concerte ale Filarmonicii de Stat Sibiu sau farmecul aparte al celui mai mare Muzeu în Aer Liber din Sibiu-Astra, sunt, alături de motorsport-ul sibian, motivele pentru care orașul din inima Transilvaniei merită descoperit și vizitat.

„În istoria omenirii, orice comunitate s-a îngrijit de membrii ei, în primul rând din punct de vedere al sănătății, al educației, culturii și sportului. Sibiul a fost tot timpul un exemplu de bune practici, iar grație dialogului stabilit cu ocazia Capitalei Culturale Europene, suntem singura comunitate cu agende culturale si sportive ferme, realizate prin competiție. Este o perioadă grea pentru România, pentru întreaga lume, poate cea mai grea perioadă de după războaiele mondiale. Ce e important este că membrii acestei comunități caută continuu resurse și modalități prin care sibienii și turiștii care ne vizitează să se poată bucura de viață, de frumos, de încredere, de speranță, de liniște. Acest eveniment sportiv repoziționează Sibiul pe hartă, ca oraș fanion, oraș care se bucură de o bună imagine în România și în lume și care atrage an de an mii de turiști. Suntem bucuroși că împreună putem să mai facem încă un pas spre normalitate, în pofida tuturor greutăților, că împreună încercăm să găsim modalitățile prin care să putem să ne simțim cât de cât liberi, împreună, să construim un mâine care să aibă speranță și viitor.” Constantin Chiriac, director general TNRS.

În cadrul campaniei de prompvare a Raliului Sibiului 2020, pe lângă detaliile legate de competiția de motorsport, ne propunem să popularizăm cele mai importante evenimente culturale care se derulează la Sibiu. O vom face, de-a lungul zilelor premergătoare Startului raliului și vom încerca să promovăm, pe lângă motorsport, instituțiile culturale care au excelat de-a lungul timpului și au contribuit la obținerea titlului de Capitală Culturală în 2007.

”Sibiul este un oraș senzațional, un oraș căruia este absolut obligatoriu să-i treci pragul și ne-am dorit să-i dezvăluim frumusețea pură, în cadrul acestei campanii. Cred că este un proiect unic în țară, o dovadă că sportul și cultura, împreună, pot contribui enorm la prestigiul unui oraș și mă bucur că am reușit să sintetizăm această idee în clipul campaniei. Le mulțumim reprezentanților instituțiilor sibiene pentru deschiderea de care au dat dovadă și mă bucur că reușim împreună să mergem mai departe, în ciuda vremurilor pe care trăim. Respectăm măsurile impuse de autorități, dar ne și continuăm viața cât mai aproape de normalitatea pe care o cunoșteam înaintea pandemiei. Sibiul este un oraș sigur, un oraș complet”, a declarat Horațiu Baltador, președintele Sibiu Racing Team, organizator al Raliului Sibiului 2020.

Raliul Sibiului 2020, etapa a III-a a Campionatului Național de Raliuri Betano, va avea loc între 14 și 15 august și este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Sport 2020 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Transilvania Sibiu.

Mașina oficială a Raliului Sibiului 2020 este oferită de Autoklass Sibiu.

Parteneri: Școala de șoferi Elit, Gorgandin, Aria, Bucur Tuning, Print Center, Sparco, Schade Berater, Primăria Rășinari, Primăria Gura Râului, Primăria Râu Sadului.
Parteneri media: RallyMax, Auto Expert, Auto, Motor și Sport, Sibiu 100, Ora de Sibiu, Tribuna, Rock Fm, KissFm.


Pentru detalii:

Gabriela Vișan

Specialist Marketing & PR Manager

Email: press@raliul-sibiului.ro

Telefon: 0740 304 575