Simone Tempestini rămâne invincibil pe macadamul sibian

De 7 ori campion național absolut de raliuri, Simone Tempestini a obținut a patra victorie consecutivă pe macadamul de la Raliul Sibiului Bilstein

Pilotul echipei clujene Napoca Rally Academy a preluat șefia clasamentului general încă de pe prima probă a zilei de vineri – Cheile Cibinului Sparco – surclasându-și adversarii cu puțin sub 30 de secunde. A urmat apoi trecerea pe cei aproape 22 de kilometri ai specialei Gâtul Berbecului, la finalul cărora Tempestini avea să-și majoreze avantajul la mai mult de-un minut. Acela a însemnat și avantajul de peste noapte al acestuia, avantaj care avea să se majoreze la capătul zilei secunde la aproape două minute. Cu 5 victorii de probă specială din totalul de 7 desfășurate integral, Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu au obținut a patra victoria consecutivă la Raliul Sibiului Bilstein 2023, rămânând singurii sportivii care se impun în etapa organizată de Sibiu Racing Team.

Poziția secundă a ierarhiei generale i-a revenit localnicului Sebastian Barbu – pilot ce a fost secondat în premieră de daneza Jeannette Andersson Kvick. Adjudecându-și victoria Șantei de noapte și a Super Specialei de la Circuitul Paralel Bilstein, cei doi și-au păstrat avantajul în fața ocupanților poziției cu numărul 3, rămânând în calcule pentru titlul național absolut.

Podiumul general al etapei sibiene a fost completat de un echipaj 100% sibian, Raul Badiu și Rareș Fetean reușind prima clasare pe podiumul absolut cu modelul de TOP – Škoda Fabia R5. La prima participare cu această mașină, echipierii au terminat în TOP3 fiecare probă specială, ducând o luptă intensă și frumoasă până la final cu ocupanții poziției secunde.

Iar dacă la clasa RC2, podiumul a fost identic cu cel general absolut, în cadrul grupei N, întâietatea i-a revenit clujeanului Vlad Cosma care în lipsa lui Vali Porcișteanu – care a fost nevoit să depună armele încă din prima zi din motive tehnice – și-a adjudecat victoria în fața lui Bogdan Talașman și a localnicului Rareș Tomiță.

De cealaltă parte, în clasamentul dedicat clasei RC4 cât și al automobilelor cu tracțiune doar pe puntea față, frații Norbert și Francesca Maior au dominat de la un capăt la celălalt competiția sibiană, bifând o nouă dublă-victorie, brașovenii fiind în cărți pentru al treilea titlu de campion al acestor două categorii. Poziția secundă le-a revenit lui Cristi Sugár și Vlad Colceriu – învingătorii etapei la 208 R2 Cup și Juniori, podiumul FWD și RC4 fiind completat de o altă pereche de frați: Victor și Mihai Supuran obținând printre altele atât locul secund atât la cupa monomarcă mai sus menționată precum și Juniori. Completând podiumul Juniorilor, Sebastian Scîrlet și Andrei Mitrașcă s-au impus în cadrul clasei RC5 și al cupei Clio Rally5 Challenge, fiind urmați în ambele cazuri de Reis Suliman cu Rareș Badea și Samuil Mircea cu Călin Maier.

Grație victoriei clasei RC5N, localnicul Paul Popa secondat de Tudor Mârza s-a impus și la Swift Cup, fiind urmat de un echipaj 100% sibian – Alexandru Cazacu și George Marcu, pe ultima treaptă a ambelor podiumuri urcând Eduard Crințoiu și Andrei Pădure. De cealaltă parte, Cupa Dacia și-a desemnat identic câștigătorii ambelor podiumuri: general și debutanți, cu Matei Ghiban și Octavian Bostan câștigători, urmați de Lucian Pop cu Florin Durche, respectiv la prima participare, de Dan Călugăru cu Aurelian Măluțan.

Singuri la clasa NAT11, slovenii Mitja Bozic și Boris Tonejc au încheiat cu succes prima lor prezență pe probele speciale din România, în timp ce Dan Albuț și proaspăta-debutantă Ruxandra Lechințan-Mârza s-au impus la NAT12. Succesul clasei SSV le-a revenit lui Antal Bíró din Brașov, secondat de harghiteanul Tamás Sprencz, urmați pe podium de sibianul Adrian Baciu și Ciprian Solomon. Același Reis Suliman s-a impus la Debutanți, fiind urmat de Alexandru Cazacu și Eduard Crințoiu.

În ceea ce privește podiumul Trofeului Rally Start, victoria le-a revenit soților Emanuel și Denisa Resiga – câștigători și ai clasei A2. Poziția secundă a ierarhiei generale le-a revenit lui Florian Nițurad și Mihai Popa, în timp ce Alexandra Teslovan și Vlad Terzi au completat același podium general, bifând atât victoria clasei A1 cât și pe cea a juniorilor din Trofeul Rally Start.

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care a avut loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian,

Eveniment organizat sub egida FRAS.