Simone Tempestini și Sergiu Itu lideri după prima zi a Raliului Sibiului

Cu patru probe speciale programate în prima zi de concurs, Raliul Sibiului a debutat în forță, cu una din cele mai grele secțiuni din calendarul ediției 2020. „Cheile Cibinului” de două ori, „Călugărul” și „Șanta” pe noapte au reprezentat provocări importante pentru echipajele aflate la startul competiției.

Cu un start excelent, Simone Tempestini și Sergiu Itu se impun pe prima probă a Raliului Sibiului 2020 și demonstrează că își doresc victoria. Din păcate, începutul este cu ghinion pentru Bogdan Marișca și Sebastian Itu, problemele tehnice ale modelului Fiesta R5 obligându-i să abandoneze după ce au pierdut mult timp pe începutul zilei de concurs.

Echipajele Sebastian Barbu/Bogdan Iancu și Dan Gîrtofan/Tudor Mârza încheie primele trei speciale în spatele lui Tempestini. După o parcurgere pe „Șanta” de noapte și un nou timp de excepție pentru Tempestini, echipajul Napoca Rally Academy este lider înaintea startului în ziua secundă de concurs.

Pe locul secund se clasează sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, în timp ce ultima treaptă a podiumului este ocupată de Dan Gîrtofan și Tudor Mârza. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX inferior modelelor R5 din top, Valentin Porcișteanu și Dan Dobre au o evoluție de excepție pe PS4 și se află pe locul 4 în clasamentul general. Top-ul 10 este completat de Norbert Maior și Francesca Maior, Rareș Tomiță și Mihai Căpeț, Enis Arif și Carmen Poenaru, Zoltan Juhos și Lorand Bako, Călin Bucur și Levente Csegzy și de echipajul Cătălin Grigoriu/Lucian Florea.

În clasamentul dedicat mașinilor cu tracțiune față, frații Norbert și Francesca Maior domină cu un avans considerabil, fiind urmați de Adrian Teslovan/Vajk Imre Cseh și Alexandru Gheorghe/Ciprian Solomon. Cei doi Maior conduc în cadrul clasei RC4, în timp ce Teslovan și Cseh sunt liderii clasei RC3. La RC5, Raul Badiu și Rareș Fetean au un avans de peste 30 de secunde în fața echipajelor Dănuț & Lucian Budai și Bogdan Talașman/Andrei Mitrașcă.

În Cupa Dacia, Badiu și Fetean sunt urmați de Cristi Sugar și Vlad Colceriu pe locul secund, în timp ce Dragoș Popa și Sorin Colceriu încheie podiumul, pentru ca în Swift Cup echipajele Budai/Budai și Talașman/Mitrașcă să fie urmate pe trei de Alex Ardelean și Horațiu Baltador. La Clasa 11, Rareș Tomiță și Mihai Căpeț conduc cu peste 1 minut în fața lui Călin Bucur și Levente Csegzy, podiumul fiind completat de Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan, în timp ce echipajul Mircea/Dănilă conduce în cadrul clasei 12.

Astăzi sunt programate 5 probe speciale: câte două treceri pe ”Râu Sadului” și „Șanta”, dar și spectaculoscul circuit din cartierul Ștrand din Sibiu.