Surpriză pregătită de organizatorii Raliului Sibiului Bilstein 2023 partenerului principal al evenimentului, la aniversarea a 150 de ani de la înființare. Horațiu Baltador și Călin Bucur le-a înmânat distincții lui John Kuijpers și lui Radu Betea-directorul general Bilstein, la Startul Festiv.

Fondată în 1873 ca producător de feronerie pentru ferestre, compania stabilește în mod constant reperele în construcția de amortizoare din 1954. În 1954, inginerii Bilstein au dezvoltat primul amortizor monotub de presiune pe gaz, revoluționând designul amortizorului, iar trei ani mai târziu acesta a fost instalat pentru prima dată la vehiculele de serie Mercedes-Benz. Amortizorul revoluționar s-a dovedit curând a fi cu mult superior amortizoarelor telescopice convenționale. Un succes revoltionar, care avea să devină un angajament privind realizarea experienței perfecte de condus, construirea amortizorului perfect, aceasta fiind astăzi motivația celor peste 4.600 de angajați din cele șase locații Bilstein din întreaga lume.

Cu toate acestea, compania Bilstein nu se bazează pe succesele sale din trecut, fiind fidelă motto-ului conform căruia următoarea inovație este întotdeauna mai importantă decât precedenta. În prezent, producătorii de automobile de vârf (OEM) precum Mercedes-Benz, BMW, Porsche, Ford, Tesla, Maserati și Co. se bazează pe expertiza Bilstein în materie de amortizoare ca echipament original. ”Ieri, am revoluționat amortizoarele. Astăzi, sărbătorim 150 de ani de Bilstein. Mâine, modelăm viitorul ingineriei suspensiilor”, susțin reprezentanții companiei.

Implicare și în motorsport

Compania Bilstein a debutat în sporturile cu motor la începutul anilor ’60. Din acel moment, a fost imposibil să ne imaginăm motorsportul internațional fără acest brand. Câștigarea Raliului Monte Carlo, în 1960, a fost urmată de multe alte victorii în toate cursele majore din întreaga lume și câteva titluri în Campionatul Mondial de Formula 1.

La Sibiu, din 1996

Bilstein este una dintre primele companii cu investiție străină din România și e prezentă la Sibiu încă din anul 1996, prin sediul de pe Strada Henri Coanda. Compania a crescut constant atât ca număr de angajați și cifră de afaceri cât și din punct de vedere al performanței, calității și stabilității. Rezultatele obținute la Sibiu au generat noi și noi investiții. Anul 2017 marchează o etapă importantă a creșterii noastre, o dată cu inaugurarea unei noi fabrici, Plant Sibiu 2, în Zona Industrială de Vest a Sibiului cu o suprafață de circa două ori și jumătate mai mare decât fabrica inițială. In prezent, activează în Sibiu în 3 puncte de lucru, având în total un număr de 1.300 de angajați. Bilstein este locul în care vei găsi oportunități profesionale reale în industria auto din Sibiu!

La mulți ani, Bilstein!